De net door ons geopende werk- en ontmoetingslocatie Plek heeft een interieur met een verhaal. We brengen hier duurzame keuzes en circulariteit in de praktijk.  Zo zijn er akoestische oplossingen gemaakt van afvalhout en bestaat ook de bar uit materialen die anders in de verbrandingsoven zouden zijn beland.

 

Zo’n interieur maak je niet alleen. Samen zoeken naar de beste oplossingen en samen leren past perfect bij onze eigen werkwijze. Wij zijn dit avontuur dan ook aangegaan met diverse partners, waarbij Martijn Monné van Hout van Morgen en architect Mireille Langendijk beiden een belangrijke rol hebben gespeeld in de totstandkoming van het interieur.

 

Voor Martijn was Plek een kans te experimenteren met een functionele ruimte. Hij kon bijdragen aan een circulair interieur en heeft -met gebruik van afvalhout- gezorgd voor een akoestisch comfortabele ruimte. Hij bevestigt dat Plek zorgt voor kruisbestuiving, het bracht hem nieuwe inzichten, kennis én nieuwe contacten. Ook Mireille geeft aan dat hier een grote plus zit. Ze gaf als architect advies over kleuren, materialen en het ontwerp van de circulaire en flexibele inrichting en paste onder andere aspecten toe van biophilia, het contact houden met de natuurlijke omgeving. Volgens haar leent de ruimte zich hier goed voor door de hoeveelheid daglicht. Daarnaast is het gebruik van veel planten hierbij van belang.

 

Verbindingen leggen vinden we belangrijk en ook die zijn tot stand gekomen, beide partners hebben laten weten dat hun samenwerking in de toekomst een vervolg krijgt. Ook vanuit Plek krijgt dit een vervolg. We ontwikkelen ons interieur circulair door en bieden graag ruimte aan andere ondernemers. Verder gebruiken we de lessen als inspiratiebron voor anderen die aan de slag willen hiermee