Over Mark Reijnders van Nzym Consultancy (www.nzym.nl)

 

Een ambassadeur van Plek. Zo laat Mark Reijnders, eigenaar van Nzym Consultancy, zich graag omschrijven. “Ik draag het initiatief een warm hart toe. Omdat de intentie om een plek te creëren waar mensen zichzelf kunnen zijn gevoelsmatig gewoon klopt.”

 

Als Mark niet naar zijn opdrachtgevers is dan werkt hij bij Plek waar hij voor vijf dagen in de week een werkplek huurt. “Een bureau met een stoel en heerlijke koffie. Er zijn hier verschillende werkplekken en werkeilanden die door bureaus worden gevormd. De mens is een gewoontedier en de meesten gaan daarom vaak aan hetzelfde bureau zitten. Ik ga continu aan een ander bureau zitten om zo ook andere contacten te maken.” Om er lachend aan toe te voegen: “Er is niks leukers om op iemands plek te gaan zitten.”

 

Zichzelf zijn

Mensen kunnen hier volgens Reijnders zichzelf zijn. “Dat is voor iedereen natuurlijk anders maar het heeft vooral te maken met kwetsbaarheid. Daarmee bedoel ik dat je de momenten met elkaar kan delen als het goed gaat maar ook als het wat minder gaat. Er is ruimte om dat met elkaar te delen zodat je ook een zetje in de rug kunt krijgen als je dat nodig hebt. Je moet daarvoor wel iets met elkaar hebben en voor elkaar openstaan om zo gebruik te kunnen maken van elkaars talenten.”

 

Maatschappelijk ondernemen

De mensen die zich hier vestigen staan behalve dat ze oog hebben voor zaken als maatschappelijk ondernemen, ook open om gezamenlijk iets te creëren en te laten ontstaan. “Wat dat precies is weet ik nog niet. Maar”, voegt hij er in één adem aan toe, “ik heb wel het vertrouwen dat hier zaken bij elkaar komen. Zeker als ik kijk met hoeveel aandacht en toewijding Plek is neergezet en wat dit voor positieve reacties geeft bij mensen die komen kijken.”