Toen Plek nog in de steigers stond, mochten we de handtekeningen plaatsen onder de overeenkomst met onze eerste gebruiker van Plek ‘van buiten’. Sandra Koopman en Jeroen Vermeulen van Monuta hadden er het volste vertrouwen in dat zij in Plek een fijne werkplek zouden vinden. Nu we een aantal weken onderweg zijn, vroegen we Sandra wat er terecht is gekomen van die verwachtingen.

 

Waarom waren jullie op zoek naar een werkplek?
“Samen met Jeroen vorm ik het team corporate business development. Monuta wil naast de twee bestaande takken uitvaartzorg en uitvaartverzekeringen een nieuwe tak ontwikkelen. Deze richt zich op activiteiten die de laatste fase van het leven ontzorgen en willen we anders dan gebruikelijk inrichten. Monuta wil de expertise overlaten aan de bedrijven die daar al gespecialiseerd in zijn en die een boost geven door onze naam daaraan te verbinden. Een nieuwe tak en een nieuwe manier van werken. Om dat goed te kunnen ontwikkelen, leek het ons een goed idee om los te komen van onze gebruikelijke werkplek en een andere omgeving te zoeken.”

 

Waarom hebben jullie voor Plek gekozen?
“Apeldoorn was een logische keuze voor ons, omdat het hoofdkantoor hier ook zit. Dat mag dan wel niet onze vaste werklocatie zijn, we zijn er wel regelmatig te vinden om meetings bij te wonen en voor afstemming. Belangrijk is verder dat we gemakkelijk in en uit kunnen lopen en mensen kunnen ontvangen en ontmoeten om inspiratie uit nieuwe contacten te halen. In onze zoektocht kwamen we Plek tegen dat toen nog in aanbouw was, maar dat hield ons niet tegen om onze handtekening te zetten. En daar hebben we nog geen moment spijt van.”

 

Hoe ervaren jullie het werken bij Plek?
“Goed! Het is een hele fijne plek, heel licht, die leuke mensen aantrekt. De dames van Diep organiseren het echt heel goed en wij vinden het een prima uitvalsbasis. We zien veel terug van de initiatieven tot duurzaamheid. Zelf zijn we daar niet zo mee bezig, maar het is voor ons wel erg prettig dat zij dat wel doen. Dat voegt wat toe.”

 

Hoe zie je de nabije toekomst?
“Wij zitten hier nu prima en dat zal nog wel even zo blijven. Het is erg leuk om anderen te ontmoeten, het worden een soort van semi-collega’s van je. Mensen die hier komen staan er ook voor open om met andere contact te leggen, terwijl ze zelf heel wat anders doen. De ene dag zijn er meer mensen dan de andere dag, maar dat is ook niet erg. We hopen binnenkort nog meer semi-collega’s te mogen verwelkomen!”