Vintage meubelen een nieuwe bestemming geven, een duidelijker voorbeeld van circulariteit is er bijna niet. De samenwerking met Yordy Dekker van Het Kameradvies is dan ook een hele logische stap. Yordy is gespecialiseerd in styling van en met vintage en binnen Plek zijn zijn spullen dan ook helemaal op hun plek.

 

“Eigenlijk kwam ik per toeval in contact met Plek. Meteen dacht ik: wat gaaf, dit is een vernieuwende plek voor Apeldoorn. Daar wilde ik graag iets voor betekenen”, vertelt Yordy over het moment dat hij voor het eerst kennismaakte met Plek. In een gesprek met Kim bleek dat zij enthousiast was over vintage meubelen. Yordy: “Ik vind het natuurlijk leuker dat mijn meubelen zichtbaar zijn in plaats van in mijn opslag staan. Zo kwamen we op het idee om wat neer te zetten in Plek. Om Plek gezelliger te maken, wat verder aan te kleden én als manier om circulariteit en duurzaamheid een gezicht te geven. Aan de andere kant levert het mij exposure op en de mogelijkheid om mensen te laten zien dat vintage ook leuk, mooi en hip kan zijn. Het mag namelijk allemaal wel wat persoonlijker en sfeervoller in plaats van al die voorgeprogrammeerde inrichtingen. Mijn mening is dat vintage een must-have is in elk interieur.”

 

Toffe, uitdagende Plek
Het vernieuwende concept en de locatie zijn wat Yordy betreft sterke punten van Plek. “Het Zwitsal-terrein, ja dat is nu al een hele toffe locatie en als het klaar is, wordt het straks een hele wervelende plek. Tegelijkertijd,” voegt hij daar direct aan toe, “is de locatie meteen ook de uitdaging. De gang naar het Zwitsal-terrein is voor veel mensen nog geen hele logische. En Apeldoorners staan er niet om bekend dat ze iets nieuws heel snel omarmen. Maar als straks steeds duidelijker wordt waar Plek voor staat en het heeft bewezen niet na een jaar alweer weg te zijn, weet ik zeker dat het goed komt.”